Selecteer een pagina

In verband met de planning, graag kenbaar maken of u interesse heeft dan wel mee wilt doen aan deze unieke cursus systemisch werk.

Zodra er 4 aanmeldingen binnen zijn start de planning en worden de data (om de veertien dagen op woensdagavond in het voorjaar en/of najaar van 2024) bekend gemaakt. Minimaal aantal deelnemers 4 en maximaal aantal deelnemers 10. Aanvangstijd 19.00 uur, einde 22.00 uur. 

De cursus systemisch werk houdt een compilatie in van drie zich aanvullende inzichten.

a. Het meest bekende zijn de familie-opstellingen van Bert Hellinger. De weg van de ziel. Drie basisprincipes: – Binding, iedereen heeft evenveel recht op een plek in het systeem. – Balans in nemen en geven. – Volgorde, in het systeem is een rangorde.

b. Trauma opstellingen, opstellingen van “Het Verlangen”. Franz Ruppert heeft een wetenschappelijke benadering gegeven aan het opstellingen werk van Bert Hellinger. De drie dimensies van systemisch werk volgens Ruppert zijn – het gezonde deel van de psyche – het getraumatiseerde deel van de psyche – het overlevingsdeel van de psyche. 

c. Levens integratie proces (L.I.P.) opstellingen volgens Wilfried Nellis. 7 bewustzijnsfasen. – Verzoening bereiken met het verleden, – instemmen met wat er is en – laten ontstaan wat wil ontstaan. 

Naast de 6 groepsbijeenkomsten op woensdagavond worden de cursisten ook uitgenodigd om 6 individuele sessies “een  op een opstellingen” in te plannen hetgeen bij de cursus prijs is inbegrepen. Zoals ook het schrijven van reflectieverslagen om het proces te ondersteunen.