Selecteer een pagina

Er zijn veel mensen die onbewust over de grenzen van niet alleen hun lichaam gaan, maar ook hun gevoelens en emoties niet waarderen en waarnemen.
In het verleden was ik erg rationeel (verstandelijk) en analytisch ingesteld, gevoelens bevroren, en weinig contact met mijn lichaam en omgeving.
Beetje bij beetje kwam ik tot het besef dat ik niet moest kijken, luisteren en volgen, naar anderen en hun voorbeeld moest volgen. Maar mocht gaan luisteren naar mijn innerlijk, naar mijn lichaam. Gewaarworden van gevoelens, emoties en gedachtes.
Dat is wat ik betracht te bereiken met de lessen Hatha-yoga en systemisch werk.
Het gaat erom wat voel je en wat neem je waar, ten eerste in je lichaam en daarnaast, ook niet onbelangrijk, daarbuiten. In jezelf en in relatie tot anderen.
Wat kan ik aan in deze les, op dit moment. Kiezen om een houding niet te doen omdat je dat op dit moment niet aan kan terwijl anderen dit met gemak doen. Kiezen voor jezelf en blij zijn met wat wel mogelijk is, dat is een uitdaging om te zijn in het hier en nu. Gewaar worden van je lichaam, gedachtes, gevoelens, beperkingen en mogelijkheden.
Alle houdingen worden ondersteunt door onze ademhaling die een belangrijk aspect vormt bij de beoefening van Hatha-yoga. We sluiten de les af met een algehele ontspanning, visualisatie of meditatie. Daarna is er gelegenheid om thee te drinken.
Met dit in mijn achterhoofd ben ik de huiskameryoga gestart. Ik wil graag een kleinschalige, veilige omgeving bieden waarin jij, zonder oordeel, kunt bekijken wat jij kan en waar jouw grenzen liggen. Op een gemoedelijke manier en met een vleugje humor leren waar je kan groeien qua kracht, souplesse en rust.