Selecteer een pagina

Waar kun je beter een opstelling doen dan in je eigen vertrouwde huiskamer?
De intimiteit en veiligheid van jouw of mijn eigen huiskamer, met daarbij een kleine groep deelnemers met persoonlijke aandacht voor iedereen.
Werken in huiselijke sfeer voor persoonlijke groei, inzicht en misschien wel heling.

“Door Opstellingen in jouw of mijn  huiskamer te houden, breng ik deze fantastische manier van werken dichter bij de mensen.

Hoe werkt het?

  • Jij zorgt als organisator, gastheer of gastvrouw voor deelnemers.
  • Ik begeleid de opstellingen. Voor iedere opstelling trek ik gemiddeld 1 ½ uur uit.
  • Als het in jouw huiskamer is vraag je zelf hoeveel de deelnemers bijdragen.
  • Als het in mijn huiskamer is zie tarieven op mijn website: wwww.leolambers.nl
  • Er is altijd 1 vraagsteller en de anderen doen mee als representant. Je doet dus altijd mee aan de opstelling. Iedereen schrijft zijn eigen, nog niet uitgekomen, verlangen op een briefje. Alle verlangens doen we in een hoed en we trekken er eentje uit. Die werken we uit in een opstelling.

De magie van een (familie-trauma- of levensintegratie) opstelling.
Opstellingen of systemisch kijken naar vragenis een manier (fenomenologie) van waarnemen, kijken naar de wereld en wat zich daarin voordoet. Systemisch werk en opstellingen gaan over kijken naar de achterkant van de vraag of het probleem. Over verstrikkingen. En over de onzichtbare draden waarmee alles en iedereen verbonden is.

Door het opstellen van iemands (familie-organisatie-innerlijk) systeem kun je eventuele knelpunten en verstrikkingen tussen mensen herkennen, erkennen en wegnemen. In ieder systeem geldt dat iedereen erbij hoort en recht heeft op een plek, die bepaald wordt vanuit een bepaalde rangorde en er hoort balans te zijn in uitwisseling. Als de verhoudingen van deze uitgangspunten in een systeem verstoord raken ontstaan er bewegingen (of patronen) om het systeem (vaak onbewust) weer “goed” te maken.

Hoe jij iets goedmaakt voor het of jouw systeem herken je misschien in patronen als steeds in dezelfde valkuil stappen, niet lang bij dezelfde partner, of in dezelfde baan kunnen blijven, alles hebben en je toch niet gelukkig voelen, geen vertrouwelijkheid tussen jou en andere mensen, vaak strijd.

Jouw verlangen.
Precies ervaren hoe een opstelling werkt en wat het effect ervan kan zijn, doe je het best door aan een opstelling deel te nemen als vraagsteller maar ook als representant. Vaak doen we dat door een verlangen dat jij hebt en dat nog niet in vervulling is gegaan, te onderzoeken. Ontdek hoe een opstelling werkt en welk effect het heeft. Het is vooral een hele praktische aangelegenheid. We gaan doen en ervaren. In de pauze en na de opstelling kun je natuurlijk je eigen vragen stellen.