Selecteer een pagina

Opstellingen met de zeven bewustzijnsfases.

We voelen ons schuldig als we het verleden achter ons laten en de roep van het leven volgen en we voelen ons bevrijd en innerlijk vredig wanneer we deze stap durven zetten. Het ondersteunen van deze diepe geestelijke processen zie ik als de belangrijkste functie van therapie in deze tijd, naast het verduidelijken en versterken van de ik. Therapie is dan niet meer het verhelpen van storingen maar een nieuwe vorm van initiatie die ons over de drempel naar ons eigen hart helpt. Het enige wat daarvoor nodig is, is dat we dieper naar de werkelijkheid moeten kijken dan we tot nu toe gewend zijn.

Het is ons bewustzijn dat bepaalt hoe we ons voelen, hoe we naar ons leven kijken en of we gelukkig of ongelukkig zijn. volgens mij lijden we in die mate waarin ons ‘zijn’ gesplitst is van ons bewustzijn. Hier is dan de plaats om therapie in het spel te brengen, als een middel om ‘zijn’ en bewustzijn met elkaar te verbinden. verzoening bereiken met het verleden, instemmen met wat er is en laten ontstaan wat er wil ontstaan op dat moment.

Uit: Het leven kent geen weg terug van Wilfried Nellis

Dat is dus wat ik doe met het begeleiden van mensen. Via opstellingen hun echte ware ik als krachtbron te laten ontdekken en weer een stukje dichter bij brengen, via persoonlijke ontwikkeling en bewustwording het bewustzijn omtrent zichzelf te vergroten.

Namaste
Leo Lambers
D.O.C. De Opstellingen Coach