Selecteer een pagina

Hoe vaak kom je erachter dat je als mens geconfronteerd word met het feit dat je op een bepaalde leeftijd niet de dingen doet die je zou willen doen? Of dat je steeds weer die dingen doet die je eigenlijk helemaal niet wilt doen of helemaal niet bij jouw persoonlijkheid passen? Het wel of niet vertonen van een bepaald gedrag heeft in veel gevallen te maken met je opvoeding, milieu en opleiding. En wat veel mensen niet weten,   wat door de grondlegger van familie-opstellingen Bert Hellinger is ontdekt, zijn diverse oorzaken terug te herleiden naar en met een onbewuste loyaliteit aan de  familie van herkomst.

Gevoelsmatig weten de meeste mensen wel dat hun familie van herkomst grote invloed heeft op de manier waarop zij in het leven staan.

Maar op het moment dat men tegen persoonlijke problemen aanlopen, vergeten mensen meestal naar het grotere verband te kijken. Ze maken zichzelf verwijten, of zoeken de oorzaak bij de ander, of ze zoeken naar de oorzaak via een psychoanalyse.

Na meerdere pogingen om hun gedrag te veranderen, trekt men vaak de conclusie dat verandering niet mogelijk is en dat men ermee zal moeten leren te leven. Acceptatie is het begin van loslaten.

Bij het werken met familieopstellingen wordt persoonlijke problematiek in verband gebracht met de trauma’s die het systeem van generatie na generatie overdraagt. Mensen blijken in staat om hun gedrag te veranderen wanneer zij zich realiseren wat de functie is van hun gedrag binnen de familie waartoe zij behoren.

Familie en ook opstellingen van ‘Het Verlangen’ (volgens de Prof Franz Ruppert methode)  geven U de mogelijkheid om de belemmerende (en soms zelfs verstikkende) invloeden van het systeem van herkomst te veranderen in een krachtige hulpbron. Een uitzonderlijk effectieve manier om rust te vinden in uw hoofd, hart en ziel.