Selecteer een pagina

Opstellingen

Opstellingen dragen zorg voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording, voor inzicht en verwerken van persoonlijke vraagstukken. Resultaten zijn thuiskomen bij uzelf,  uitbreiding van uw intuïtie, gevoel, waarneming en  bewustzijn. Opstellingen dragen bij aan meer satisfactie, autonomie en empowerment.

Om opstellingen te kunnen leiden is enerzijds een aantal methoden, technieken en vaardigheden vereist. Daarnaast zijn een bepaalde innerlijke houding, intuïtie en ervaring nodig. Het oefenen vind plaats in kleine stappen.

Iedere opstelling is maatwerk, de te gebruiken opstellingsmethode en technieken zijn afhankelijk van het inleidend gesprek met de cliënt.

 

 

Individuele opstellingen

Individuele opstellingen zijn minimaal even effectief als opstellingen in groepen, en ook dezelfde thema’s kunnen uitgewerkt worden. Alleen de manier van werken is een beetje anders.

Jij en ik, of een representant uit mijn netwerk, zijn aanwezig.

We werken met objecten en vloertegels (dit noemen we ankers), waarop we dan om de beurt plaats kunnen nemen in de rol van representant. Mijn partner en ikzelf zullen dan afwisselend de rol van representant op ons nemen. Deze manier geeft veelal nieuwe inzichten. Veel mensen vinden deze manier van werken prettig, omdat ze dan geen last hebben van andere mensen, zoals bij groepsopstellingen. Ook zijn sommige thema’s zo gevoelig en delicaat, dat mensen er niet graag over praten met anderen erbij.

Bijkomend voordeel van een individuele opstelling is dat je hiervoor eenvoudig een afspraak met mij kunt maken en zo dus vaak al snel terecht kunt.

Een opstelling leert hoe je je verhoudt met je innerlijke psychische dynamiek en met het systeem van herkomst.

Leo Lambers